W końcu nadszedł ten upragniony przez nas czwartek 14 kwietnia. Parę minut po godzinie 8:00 ruszyliśmy szybkim krokiem na warsztaty kulinarne do studia „BATATY”, a tam przywitała nas pomysłodawczyni tego miejsca. Szybko rozpoczęliśmy przygotowania do zajęć. Podzieliliśmy się na trzy kilkuosobowe zespoły, by wspólnie i szybko osiągnąć cel. Po wykonaniu ciasta na pizzę musieliśmy czekać, aż wyrosną drożdże, a w między czasie rozpoczęliśmy pracę nad muffinkami.

Cały czas dopisywały nam dobre humory i satysfakcja, kiedy nasze kulinarne dzieła rosły i smakowały wszystkim. Czekając, aż przestygną pizze podziwialiśmy na nich nasze połączenia serów, salami, ogórków i innych składników. W tym czasie inni rozpoczęli już przygotowania koktajli truskawkowych dla wszystkich. Kiedy pizze, muffinki i koktajle były już gotowe, usiedliśmy przy stole, aby zacząć pałaszować „efekty” kulinarnych warsztatów. Po zakończeniu zajęć wybraliśmy się do Parku Kasprowicza. Wbrew wszystkim prognozom pogody-świeciło słońce i aura nam sprzyjała. Rozłożyliśmy koce, na których odpoczywali jedni, a inni się świetnie bawili, grając w piłkę i inne gry. Na zakończenie wspólnego wyjścia zasiedliśmy przy stolikach w znanej wszystkim kawiarni. Każdy z nas wybrał to co dla niego było najlepsze.

Lody okazały się świetnym ukoronowaniem dnia, podczas którego mogliśmy pobyć ze sobą w innym otoczeniu bez stresujących nas lekcji i dzwonków.

Ola Kosińska 5a